Κεντρική Ευρώπη: 7 ημέρες, 7 τρένα, 7+ πόλεις

Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης, να πάρω το τρένο για το Σάλτζμπουργκ (ταξίδι 2.5 ωρών) και να περάσω μια μέρα στο Untersberg, Mönchsberg, την παλιά πόλη και την περίφημη οδό Getreidengasse. Να συνεχίσω με το βραδινό τρένο για Μόναχο και τελικά Χαιδελβέργη, να επισκεφτώ μια φίλη για 3 ημέρες, την ιστορική πόλη τηε Χαιδελβέργης και το πανέμορφο Weinheim και άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής…πριν κατευθυνθούμε νότια προς το Freiburg im Breigsau (ταξίδι 2 ωρών) με τελικό προορισμό τη Ζυρίχη (ταξίδι 1 ώρας και 45 λεπτών) για το ΣΒΚ του καρναβαλιού. Επιστροφή στη Βιέννη με το πρωινό τρένο της Δευτέρας, κατά μήκος της λίμνης της Ζυρίχης, μέσα από τις ελβετικές Άλπεις και στη συνέχεια την περίφημη Albergline (ένα από τα πιο γραφικά ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη) μέσα από τις αυστριακές Άλπεις, από το Bludenz μέχρι το Innsbruck. Αναμένεται να είναι ένα φανταστικό ταξίδι και σχετικά χαμηλού κόστους.

Αναλυτικά το κόστος (εισιτήρια, ξενοδοχεία κτλ κλείστηκαν μόλις 2-3 μέρες πριν το ταξίδι, θα σας κοστίσει ίσως λιγότερο αν τα κλείσετε νωρίτερα):

Εισιτήρια τρένων 122 Ευρώ: Βιέννη- Σάλτσμπουργκ 24 Ευρώ, Σάλτσμπουργκ- Χαιδελβέργη 19 Ευρώ, Χαιδελβέργη- Freiburg im Breigsau 20 Ευρώ, Freiburg im Breigsau- Ζυρίχη 20 Ευρώ και Ζυρίχη-Βιέννη 39 Ευρώ.

Διαμονή στη Ζυρίχη 70 Ευρώ/άτομο (2 διανυκτερεύσεις, σε studio μαζί με μια φίλη για το ΣΒΚ του καρναβαλιού, σίγουρα φτηνότερα αν πάτε μέσα στην εβδομάδα).

Οι μετακινήσεις μέσα στις πόλεις και στα περίχωρα, συμπεριλαμβανομένων των cable cars για τα βουνά και  εισόδων σε μουσεία θα κοστίσουν 100 Ευρώ max.

Έχω υπολογίσει άλλα 200 Ευρώ για φαγητό και ποτά σε κάποια από τα πιο όμορφα μπαρ και καφέ των πόλεων, λίγο παραπάνω από ότι θα χρειαζόμουν για να με ταίσω για μία εβδομάδα στην Αθήνα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s